aslfoundation


 

ASL - Boeken

Op deze pagina zijn boeken verzameld die interessant zijn als u aan de slag gaat met ASL. Behalve basisboeken worden ook een aantal boeken opgesomd die op onderdelen van ASL inzoomen. Naast onderstaande boeken, wat overigens bij elkaar niet zo'n dikke stapel vormt, is absoluut de site van de stichting ASL BiSL Foundation aan te bevelen. Hieronder vindt u ook daarvan meer informatie.

Het boek 'ASL 2 - een framework voor applicatiemanagement'

Het boek "ASL 2 - een framework voor applicatiemanagement" wordt uitgegeven door van Haren Publishing. Het geeft een compleet overzicht van alle processen en procesclusters binnen ASL. Omdat het boek in de examenspecificaties van het EXIN wordt genoemd is aan te raden dit boek aan te schaffen als u van plan bent het EXIN-examen te doen. Het boek is ook basismateriaal indien u besluit bij APMG examen te doen. Online bestellen kan via Bol.com, via deze link komt u rechtstreeks bij het juiste boek (ook tweedehands! --> lagere prijzen):
Strategisch beheer van informatievoorziening met ASL en BiSL

Boek dat inzoomt op het strategisch niveau. Aanbevelenswaardig indien u in de praktijk aan de slag gaat met ASL en BiSL processen op dit niveau. Overigens heeft het grootste deel van het boek de ASL-processen op strategisch niveau als onderwerp. Basiskennis van zowel ASL als BiSL is wel nuttig voordat u aan dit boek begint.


Meer info: Stichting ASL BiSL Foundation

We leven in een tijd dat steeds meer informatie niet meer in boekvorm, maar digitaal ter beschikking wordt gesteld. Met name op de site van de Stichting ASL BiSL Foundation is veel te vinden op het gebied van ASL. De stichting promoot ASL actief en zorgt voor verdere ontwikkeling van het framework. Naast congressen en bijeenkomsten is er een website met informatie over bijvoorbeeld Best Practices op het gebied van ASL. De site is dus zeker aan te bevelen: Klik hier. 
  2002-2019 Tot Z Diensten BV  (Zie ook Tot Z Diensten BV voor contactgegevens.)
 
 
Bron voor bepaalde inhoudelijke beschrijvingen: ASL BiSL Foundation